Quiz On Research Paper Writing

Quiz for Chapter Ten

Student Self-Grading Multiple Choice

(Javascript must be enabled for this exercise.)

1. Synthesis means to ________.

a) put together
b) take apart
c) mimic
d) paraphrase

Answer

Answer: a (page 170)


2. In an expository essay, it is essential to properly present ________.

a) opinion
b) case studies
c) information
d) feedback

Answer

Answer: c (page 170)


3. The first step in writing a research paper usually involves choosing a ________.

a) thesis
b) question
c) topic
d) None of the above

Answer

Answer: c (page 171)


4. Which of the following pairs comprises the two main documentation styles?

a) MLA and Chicago
b) MLA and APA
c) MLA and bibliography
d) MLA and CPE

Answer

Answer: b (page 170)


5. To further explore a research topic, a writer may add potential research topics to ________.

a) an annotated bibliography
b) a working bibliography
c) a works cited page
d) an abstract

Answer

Answer: b (page 177)


6. When making research notes, it is important to record which of the following?

a) Direct quotations
b) Summaries
c) Paraphrases
d) All of the above

Answer

Answer: d (page 178)


7. When reading research material, it is important to keep in mind the writer’s ________.

a) thesis statement
b) conclusion
c) opinion
d) B and c only

Answer

Answer: a (page 179)


8. The commentary of another on an original work is called ________.

a) a primary source
b) a secondary source
c) original research
d) outside commentary

Answer

Answer: b (page 181)


9. To customize an electronic search, a writer can use a ________.

a) Boolean search
b) Google search
c) customization search
d) None of the above

Answer

Answer: a (page 184)


10. Libraries store print information that is not accessible electronically because it is too __________ to digitalize.

a) expensive
b) fragile
c) common
d) rare
e) a and b only
f) a, b, and d only

Answer

Answer: e (page 186)


Short Answer Questions

11. Research involves exploring what ______________ other researchers have come to.

Answer

Answer: conclusions (page 170)


12. The first step in beginning a research project often involves choosing a ______________.

Answer

Answer: topic (page 171)


13. Once a writer has found sufficient sources, he or she must ______________ the information.

Answer

Answer: assimilate (page 172)


14. At the draft stage of writing a research essay, synthesis takes place at the level of ______________.

Answer

Answer: language (page 173)


15. In the final stage of the research essay the writer must ensure that all sources are appropriately ______________.

Answer

Answer: documented (page 174)


16. When researching using books, a writer can save time by scanning chapters; with articles, he or she may read the ______________.

Answer

Answer: abstract (page 177)


17. An original work is also known as a ______________ source.

Answer

Answer: primary (page 181)


18. Many respected academic articles are ______________ -reviewed.

Answer

Answer: peer (page 182)


19. To customize an electronic search, a writer may use a ______________ search.

Answer

Answer: Boolean (page 184)


20. The advantage to using an interview to gain research-specific knowledge is that a writer can ask questions ______________ to the research.

Answer

Answer: specific (page 187)

 

  • 1. 

    What is the function of a research paper?

    • A. 

    • B. 

    • C. 

    • D. 

  • 2. 

    Which of these genres has the highest ethos?

    • A. 

    • B. 

    • C. 

  • 3. 

    List the required sections of our research paper.

  • 4. 

    Describe the writing style of a research paper.

    • A. 

      Easy to read with a pleasant, conversational tone, interesting rhetorical devices, and lots of creative writing

    • B. 

      Strictly informative with a straightforward style, fewer fancy writing techniques and lots of simple facts.

  • 5. 

    What types of sources are suitable for research papers?

    • A. 

    • B. 

    • C. 

      Academic journals, newspaper articles, websites with ".edu" or ".org" endings, or other academic sources with authors that stand by their data and assertions

    • D. 

      Personal Experience and Anecdotal Evidence

    • E. 

  • 6. 

    Which type of statements are better for a research paper?

    • A. 

      Unqualified statements that assert an undeniable truth, such as "cell phones cause cancer."

    • B. 

      Qualified statements that allow for the possibility that you are wrong, such as "the evidence shown suggests that cell phone users may be more likely to get cancer than non-users."

  • 7. 

    How many people should you give your survey to?

    • A. 

      As many people as possible--at least 30 or 40.

    • B. 

      I only need to give it to 10 or 20 people

  • 8. 

    True or False:It is OK to use "I" and "we" in a research paper. 

    • A. 

    • B. 

  • 0 Thoughts to “Quiz On Research Paper Writing

    Leave a comment

    L'indirizzo email non verrà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *